Bistra supa od telećeg ragua

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
30/12/2018
"Neka napolju pada, a mi ćemo na toplom da jedemo ovu raskošnu teleću supu "
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano38
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleći ragu - 600 - 700 g
  • rakija - 50 ml, domaća
  • luk - 1 velika glavica
  • šaragrepa - 1 komad
  • krompir - 3 - 4 komada
  • celer - koren i listovi
  • paradajz - 1 komad
  • biber
  • so
  • ulje
  • limunska kiselina - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Da bi se meso brzo skuvalo dobro je da se koristi ekspres lonac. Stavljamo u njega meso, so, tri kašike ulja i rakiju. Ona služi takođe da bri brzo provrelo i daje specifičan ukus supi.

Kuvamo pod pritiskom oko 30 minuta. Skuvamo meso odvojimo od kostiju. Ono treba samo da s odvaja od kosti.

U bujon stavljamo očišćen i na krupno isečen luk, šaragrepu i koren celera. Nakon što omekšaju dodaje se krompir isečen na krupne parčiće.

Kada je i on skoro gotov dodajemo i prethodno sitno samleven paradajz.

Na kraju, kada je supa gotova, posipamo je biberom, sitno isečenim listovima celera i limunskom kiselinom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar