Turske praznične sarme

31/12/2018
"Sočne sarmice na turski način, evo čime da osvežite prazničnu trpezu "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano195
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pirnač potopimo u vodu na 30 minuta i ocedimo. Luk sitno iseckamo i posipamo sa pola supene kašike soli, gnječimo dok ne postane providan prelivamo hladnom vodom i ocedimo.

Luk i ostale začine pomešamo sa mlevenim mesom.

Biramo krehkije listove vinove loze i stavljamo u dve litre vode sa sokom od limuna na 2-3 minuta. Vadimo i ostavljamo da se ohladi.

Najveće listove stavljamo na dno šerpe, a od ostalih uvijamo sarme.

Poređamo na dno šerpe i prelivamo sa 750 ml vode, dodajemo maslac, so i sok od limuna po ukusu, ostavljamo da se krčka 40 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar