Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Čili»Chilli Sin Carne

Chilli Sin Carne

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
20633836
Chilli Sin Carne
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ne, ne nije greška - ovo je uobičajeni ukus, ali bez mesa. A sada vas izazivamo da ga probate"

Potrebni sastojci

  • ulje - 2 kašičice
  • luk 2 glavice, sitno iseckan
  • šargarepa - 1 komad, ooljuštena i iseckana
  • beli luk - 2 čena, iseckan
  • tikvice - 1 komad, iseckana
  • paprike - 1 komad, iseckana
  • pečurke - 100 g, isečene na četvrtine
  • čili - 1 supena kašika
  • kumin - 2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • biber 1/2 kašičice
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • paradajz - isečen na kockice - 400 g /može i iz konzerve/
  • crveni pasulj - 1 konzerva /400 g/ oceđen i opran
  • beli pasulj - 1 konzerva /400 g/ oceđen i opran
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj šerpi ugrevamo mast i dinstamo povrće 10-15 minuta dok ne omekša.

Dodajemo čili, kumin, alevu papriku, so, biber i paradajz pire i ostavljamo na vatri još oko 5 minuta dok začini ne puste mirise.

Dodajemo paradajz i dve vrste pasulja. Smanjujemo temperaturu. Ostavljamo jelo da se krčka 20-30 minuta ili dok se ne zgusne.

Jelo se odlično kombinuje sa gvakamole sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: