Posne sarme od listova vinove loze sa suvim šljivama

03/01/2019
"Jedinstvene sarmice sa šljivama i posnim nadevom - jedite sa zadovoljstvom i do mile volje "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano221
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Mnogo puta sam rekla da volim čudne i netipične kombinacije. Kao na primer sarme od listova vinove loze sa šljivama - em slatke, em kisele, ne samo od ukusa šljiva, nego i od rasola. Pripremaju se ne mnogo drugačije od standardnih sarmi, a izuzetno interesantnog su ukusa.

Da pređemo na recept:

Šargarepu, luk i celer sitno iseckamo. Luk i šargarepu pržimo u ugrejanoj masti. Dodajemo celer, promešamo i ostavljamo da se dinsta.

Sušeni paradajz sečemo na trakice i dodajemo u smesu od povrća. Začinimo biberom i čubrom.

Promešamo i dodajemo oprani pirinač. Promešamo malo i pržimo. Sipamo toplu vodu i kuvamo dok pirinač ne nabubri - oko 5 minuta.

Peršun sitno isečemo. Dodajemo ga u smesu. Promešamo. Skidamo nadev sa vatre i ostavljamo sa strane da se ohladi. Začinimo solju i biberom.

Suve šljive sečemo na pola. Nije potrebno prethodno da ih potopimo, pošto će prilikom kuvanja da narastu dovoljno.

Nadev rasporedimo u listove vinove loze i uvijamo sarme, u svaku stavljamo i po pola šljive.

Poređamo u šerpu i prelivamo rasolom. Kuvamo na tihoj vatri dok ne ostanu na masti - oko 40 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar