Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Patlidžan punjen piletinom i kačkavaljem

Patlidžan punjen piletinom i kačkavaljem

tsvetoslava kirkovatsvetoslava kirkova
Kuvar
13034541
Patlidžan punjen piletinom i kačkavaljem2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
2
"Ne propustite da probate ovaj recept za punjeni patlidžan sa pilećim mesom - zaista je sjajan"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • pileće grudi - 300 g
  • paprika - 1 komad, crvena
  • luk - 1 glavica, crni
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se iseče na pola i posipa se solju, ostavlja se jedan sat da izađe gorčina.

Opere se i izdubi se sredina.

Piletina se iseče na male kocke i zaprži se u tiganju, dodaje se crni luk, isečen na sitno, paprika, isečena na kocke i sredina patlidžana, prži se oko 5-6 minuta.

Začinjava se solju i biberom. Izdubljeni patlidžani se pune pilećim nadevom i stavljaju se da se peku 5 minuta.

Pre nego što je gotovo, stavlja se po kriška kačkavalja preko svakog i zapeče se dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: