Šaran punjen orasima u mikrotalasnoj peći

04/01/2019
"Jelo za Nikoljdan, ali pripremljeno za manje od pola sata, i to da ne uključujete rerni? Otkrili ste - punjeni šaran u mikrotalasnoj "
Priprema10 min.
Kuvanje17 min.
Ukupno27 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano63
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • šaran - 1 komad, veliki
  • orasi - 150 g, očišćeni
  • luk - 2 glavice
  • prezle - 2 supene kašike
  • ulje - 2 supene kašike
  • šargarepa - 1
  • peršun - 1 supena kašika
  • mirođija - 1 supena kašika
  • biber - mleven
  • muskantni oraščić
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo šarana, odsečemo glavu i izvadimo unutrašnjost (ne sečmo stomak). Dobro operemo i osušimo čistom krpom

Nadev: Luk krupnije isečemo i dinstamo 2 minuta na 100 % jačine u mikrotalasnoj, dodajemo isečene (samlevene) orahe i dinstamo još 2 minuta.

Šargarepu sečemo na krugove i kuvamo. Dodajemo ih zajedno sa prezlama u dinstamo luk i orahe. Začinimo solju, biberom, muskantnim oraščićem, peršunom i mirođijom.

Šarana punimo smesom, uvijamo u foliju za mikrotalasnu i pečemo 13 minuta na 100 % jačine i sa uključenim grilom. Ostavljamo da odstoji 10 minuta bez folije. Serviramo uz odgovarajući prilog u zavisnosti od sezone.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar