Pileća supa sa šargarepom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
759
903
04/01/2019
"Šargarepa je obavezna u svakoj pilećoj supi koja drži do sebe"
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano340
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada, celi
  • krompir - 3 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • čubar - po ukusu
  • ulje - 2 kašike
  • maslac - 1 kašika
  • pirinač - 2 - 3 kašike
  • žumanca - 1 komad
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pileće batake, sipamo vodu i stavimo da provri. Prosipamo vodu i sipamo čistu toplu vodu.

Stavljamo da se kuvaju, dodajući oljušten i na kocke isečen krompir i očišćene u na krugove isečene šargarepe.

Kada se pileći bataci skuvaju vadimo iz bujona, sklanjamo kosti, sečemo meso i vraćamo u šerpu.

Dodajemo pirinač 2-3 kašike, ulje, maslac i posipamo čubrom po ukusu i posolimo. Možemo da dolijemo još tople vode ako je neophodno.

Kuvamo dok se pirinač ne skuva. Sklanjamo sa ringle i začinjavamo supu umućenom pavlakom i žumancem.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar