Način pripreme
Potopite zrna amaranta u posudu hladne vode na oko 20 minuta.
U šerpi zagrejte ulje i u njemu dinstajte mladi luk i na kockice nasečenu šargarepu.
Koprivu prelijte vrelom vodom, ostavite je na kratko da omekša i ocedite je. Uzimajte samo vrhove kopriva. naseckajte ih i dodajte u šerpu.
Nakon minuta dodajte alevu papriku, promešajte i dolijte vrelu vodu.
Kada voda proključa, dodajte amarant i posolite po ukusu. Ostavite na tihoj vatri da se kuva dok zrna amaranta ne budu gotova.
Imajte na umu da se amarant kuva dosta dugo i zbog toga pratite i promešajte povremeno.
Ako ima potrebe, možete da dodate malo vrele vode dok ne dobijete čorbu od koprive željene gustine.
Nema potrebe da pravite zapršku - i ovako je čorba veoma ukusna i veoma korisna, puna vlakana, gvožđa i vitamina. Uz to je i posna.
Prijatno uz ovu čorbu od koprive sa šargarepom i amarantom!