Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Pileća supa sa šargarepom

Pileća supa sa šargarepom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Pileća supa sa šargarepom
Fotografije: Elitsa
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Šargarepa je obavezna u svakoj pilećoj supi koja drži do sebe"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada, celi
  • krompir - 3 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • čubar - po ukusu
  • ulje - 2 kašike
  • maslac - 1 kašika
  • pirinač - 2 - 3 kašike
  • žumanca - 1 komad
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pileće batake, sipamo vodu i stavimo da provri. Prosipamo vodu i sipamo čistu toplu vodu.

Stavljamo da se kuvaju, dodajući oljušten i na kocke isečen krompir i očišćene u na krugove isečene šargarepe.

Kada se pileći bataci skuvaju vadimo iz bujona, sklanjamo kosti, sečemo meso i vraćamo u šerpu.

Dodajemo pirinač 2-3 kašike, ulje, maslac i posipamo čubrom po ukusu i posolimo. Možemo da dolijemo još tople vode ako je neophodno.

Kuvamo dok se pirinač ne skuva. Sklanjamo sa ringle i začinjavamo supu umućenom pavlakom i žumancem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: