Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Janija»Janija sa lukom, krompirom i ćufticama

Janija sa lukom, krompirom i ćufticama

D. ManolovaD. Manolova
Početnik
6115
Janija sa lukom, krompirom i ćufticama
Fotografije: D. Manolova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Ponekad sve je što je čoveku potrebno u toploj janiji"

Potrebni sastojci

  • luk - 4 - 5 velikih glavica
  • krompir - 2 komada, veći
  • mleveno meso - 1/2 kg, začinjeno
  • aleva paprika - 1 supena kašika, nepuna
  • biber
  • so - 1 supena kašika
  • sok od paradajza - 1 supena kašika
  • lovorov list - 3 - 4 lista
  • brašno - 1 supena kašika
  • ulje - 2 - 3 - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrevamo ulje na vatri. Stavljamo alevu papriku da se prži u ugrejanoj masti, a takođe i sok od paradajza. Sipamo sitno iseckan luk i krompir, isečen na kockice i ostavljamo ih da se dinstaju.

Stavljamo i so, biber i lovorov list. Kad se kratko zaprže dodajemo u šerpu toplu vodu i sipamo napravljene ćuftice.

Tako vri dok ne bude gotovo!

Pre nego što skinemo janiju sa vatre pomešamo brašno sa malo vode i stavljamo ga.

Vri još 5 minuta i skidamo sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: