Janija sa lukom, krompirom i ćufticama

05/01/2019
"Ponekad sve je što je čoveku potrebno u toploj janiji "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano140
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 4 - 5 velikih glavica
  • krompir - 2 komada, veći
  • mleveno meso - 1/2 kg, začinjeno
  • aleva paprika - 1 supena kašika, nepuna
  • biber
  • so - 1 supena kašika
  • sok od paradajza - 1 supena kašika
  • lovorov list - 3 - 4 lista
  • brašno - 1 supena kašika
  • ulje - 2 - 3 - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrevamo ulje na vatri. Stavljamo alevu papriku da se prži u ugrejanoj masti, a takođe i sok od paradajza. Sipamo sitno iseckan luk i krompir, isečen na kockice i ostavljamo ih da se dinstaju.

Stavljamo i so, biber i lovorov list. Kad se kratko zaprže dodajemo u šerpu toplu vodu i sipamo napravljene ćuftice.

Tako vri dok ne bude gotovo!

Pre nego što skinemo janiju sa vatre pomešamo brašno sa malo vode i stavljamo ga.

Vri još 5 minuta i skidamo sa vatre.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar