Dinstani zec u bundevi

07/01/2019
"Zec u bundevi - zvuči kao čarobno ukusno jelo, koje je izašlo iz bajke - i baš tako je - čarobno ukusno "
Priprema30 min.
Kuvanje200 min.
Ukupno230 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano48
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad
  • bundeva - 1 komad, srednje veličine
  • crni luk - 2 glavice
  • paradajz pire - 3 supene kašike
  • biber
  • lovorov list - 1 komad
  • piment - 2 - 3 zrna
  • crno vino - 1 šolja
  • šargareoa - 1 - 2 komada
  • voda - 1 šolja
  • celer - 1 glavica
  • peršun - 1 veza
  • maslac - 125 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Potopimo zeca u hladnu vodu sa sirćetom i ostavljamo ga da odstoji tako 24 sata.

Nakon toga ga isečemo na porcije i odvojimo od kostiju.

Propržimo ga u maslacu i dodajemo prethodno isečeno povrće, začine, vino, vodu i so po ukusu. Kuvamo na tihoj vatri dok ne bude polugotovo meso.

Za to vreme očistmo bundevu od semenki i izvadimo unutrašnjost. Unutra stavljamo meso i povrće, stavljamo poklopac bundeve i namažemo ga testom.

Stavljamo bundevu u pleh i pečemo u umereoj rerni dok bundeva ne omekša.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar