Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Pogačice sa origanom i maslacem

Pogačice sa origanom i maslacem

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Pogačice sa origanom i maslacem3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Toliko aromatične mogu da budu samo naše pogačice sa origanom i maslinama"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 300 ml
  • kvasac - 1 kesica suv
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
  • maslinovo ulje - za premazivanje
  • masline - 50 g, zelene bez koštica
  • origano
  • brašno - oko 600 g + još za mešnju
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno ugrevamo mleko. U prosejano brašno dodajuemo kvasac, so, šećer i origano. Dobro promešamo.

U sredini pravimo udubljenje, u njega stavljamo jaje, ulje, mleko, sirće i isečene masline. Mesimo dok ne dobijemo meko i elastično testo.

Ostavljamo testo da nadođe i da se udvostruči.

Rukama obikujemo okrugle hlepčiće, namažemo ih maslinovim uljem. Pečemo ih na oko 180 stepeni.

Kad dobiju braon boju vadimo ih i naprskamo sa malo vode. Uvijamo krpom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Kaže „pogačice sa maslacem”. A kud se denuo maslac. Mada mi ovo pre liči na zemičke, na kajzerice, ali probaću, deluju ukusno.
14.12.2024 19:13