Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Ćufte od ribe»Riblje ćufte sa krompirom

Riblje ćufte sa krompirom

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
17641971
Riblje ćufte sa krompirom
Fotografije: Hristiliana Dimitrova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
11
"Ispostavilo se da se ukusne riblje ćufte prave veoma teže nego obične, ali sa ovim receptom ćete pokupti ovacije svih"

Potrebni sastojci

  • riba - 500 g, fileti
  • krompir - 500 g
  • so
  • biber
  • čubar
  • bosiljak
  • origano
  • biber
  • jaja - 1 komad
  • integralno brašno - 2 - 3 supene kašike
  • univerzalni začin - 2 - 3 supene, za pohovanje
  • susam - 50 g
  • maslinovo ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštimo i sečemo na kockice. Prelivamo vodom, dodajemo jedan prstohvat soli i nekoliko kapljica ulja/maslinovog ulja i stavljamo da se kuva. Za to vreme u blenderu ili multipraktiku sameljemo filete ribe.

Kad krompir bude gotov ocedimo ga od vode i izgnječimo na pire. U krompir dodajemo i mlevenu ribu. Lepo promešamo. Nakon toga dodajemo navedene začine po ukusu i ponovo promešamo. U posebnoj posudi umutimo jaje, a u plitkom tanjiru pomešamo brašno, univerzalni začin i susam.

Od smese sa krompirom i ribe oblikujemo ćuftice, nakon toga uvaljamo u umućeno jaje i brašno, začin i susam. Maslinovo ulje stavljamo da se ugreje. Pre nego što stavimo ćuftice da se prže u maslinovom ulju pritiskamo lagano rukama da se spljeskaju.

Pržimo dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane. Nakon toga vadimo i stavljamo u tanjir sa salvetom da se ocedi višak masti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti