Hladna čorba od kiselog kupusa

09/01/2019
"Sledeći put kada čujete da neko poručuje bujon trezan, da znate da se govori o ovoj jedinstvenoj hladnoj čorbi "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano109
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1/2 glavice
  • praziluk - 1 struk, luk
  • rasol - 1.5 litra
  • paprike - 2 komada sušene, crvene
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Kiseli kupus isečemo sitno. Stavljamo u duboku posudu. Praziluk sečemo po dužini na četiri dela i nakon toga na komade debljine oko pola cm.

Stavljamo u kupus. Crvene paprike pečemo i nakon toga sečemo na male komade. Dodajemo alevu papriku, ulje i prelivamo rasolom.

Dobro promešamo.

Serviramo čorbu dobro ohlađenu. Idealno sredstvo protiv mamurluka.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar