Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač na tiganju»Piletina sa pirinčem na meksički način

Piletina sa pirinčem na meksički način

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Piletina sa pirinčem na meksički način
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Malo pikantna, veoma ukusna i veoma apetitna piletina sa pirinčem na meksički način, koju vam od srca preporučujemo"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 500 g
  • crvene paprike - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • kukuruz - 100 g, šećerac iz konzerve
  • bujon - 600 ml, pileći
  • pirinač - 200 g
  • ulje - 2 supene kašike
  • čili - 1 kašičikca, u prahu
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • kačkavalj - izrendan, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite luk i paprike na kockice. Isecite pileće meso na male zalogaje.

U veliki i dubok tiganj na vati ugrejte ulje. Dodajte meso i pržite dok ne promeni boju, oko 10 minuta, mešajte periodično.

Dodajte luk i paprike i pržite još oko 5 minuta. Dodajte čili, biber, kukuruz i pirinač. Kuvajte oko 5 minuta, mešajte i dodajte bujon.

Promešajte lepo, smanjite temperaturu na vatri i poklopite poklopcem. Ostavite jelo da se kuva oko 25-30 minuta dok se pirinač ne skuva.

Pre serviranja pospite jelo rendanim kačkavaljem i ostavite 2-3 minuta da se rastopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: