Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač na tiganju»Piletina sa pirinčem na meksički način

Piletina sa pirinčem na meksički način

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Piletina sa pirinčem na meksički način3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Malo pikantna, veoma ukusna i veoma apetitna piletina sa pirinčem na meksički način, koju vam od srca preporučujemo"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 500 g
  • crvene paprike - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • kukuruz - 100 g, šećerac iz konzerve
  • bujon - 600 ml, pileći
  • pirinač - 200 g
  • ulje - 2 supene kašike
  • čili - 1 kašičikca, u prahu
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • kačkavalj - izrendan, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite luk i paprike na kockice. Isecite pileće meso na male zalogaje.

U veliki i dubok tiganj na vati ugrejte ulje. Dodajte meso i pržite dok ne promeni boju, oko 10 minuta, mešajte periodično.

Dodajte luk i paprike i pržite još oko 5 minuta. Dodajte čili, biber, kukuruz i pirinač. Kuvajte oko 5 minuta, mešajte i dodajte bujon.

Promešajte lepo, smanjite temperaturu na vatri i poklopite poklopcem. Ostavite jelo da se kuva oko 25-30 minuta dok se pirinač ne skuva.

Pre serviranja pospite jelo rendanim kačkavaljem i ostavite 2-3 minuta da se rastopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: