Posni šareni pasulj u glinenoj posudi

11/01/2019
"Pasulj u glinenoj posudi - klasika koja će uvek imati sačuvano mesto na našoj trpezi "
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano17
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite ik potopite pasulj na jedan dan.

Očistite luk od ljuski, oljuštite šargarepu i isecite na male komade.

Savite pasulj u glinenu posudu, dodajte povrće, ulje, dodajte vodu i poklopite.

Ako kuvate pasulj na ringli stavite glinenu posudu u drugu posudu na vatri u kojoj ima vode. Ako kuvate pasulj na vatri - stavite posudu na metalnu rešetku.

Kuvajte pasulj na tihoj vatri. Pre nego što bude gotov začinite solju, peršunom i čubrom.

Veoma ukusno jelo!
slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar