Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pihtije»Čorba sa jagnjećom glavicom

Čorba sa jagnjećom glavicom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Čorba sa jagnjećom glavicom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Svinjske pihtije su prevaziđene - probajte čorbu sa jagnjećom glavicom - pravi prolećni hit"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća glavica - 1 komad
  • luk - 1 mala glavica
  • mladi luk - 2 komada
  • maslac - 50 g
  • biber - 10 zrna
  • so - po ukusu
  • nana - 3 supene kašike, sveža
  • peršun - 0, 5 veze, svež
  • zaprška
  • žumanca - 2 komada
  • brašno - 1 kašičica
  • sok od limuna - 3 supene kašike, svež
  • beli luk - 1 čen
  • ljuta aleva paprika - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite jagnjeću glavicu dobro i stavite je u šerpu sa hladnom vodom. Dodajte maslac, sitno iseckane dve vrste luka, zrna bibera i malo soli po ukusu, stavite na umerenu vatru i kuvajte dok meso ne počne da se odvaja od lobanje.

Izvadite glavu iz bujona i ostavite da se ohladi, odvojite meso i isecite ga, vratite ga u bujon.

Stavite da umerenu vatru da provri, isecite nanu i peršun i dodajte u čorbu.

Pripremite zapršku tako što umutite žumanca sa kiselim mlekom, sokom od limuna i brašnom, izrendajte čen belog luka i dodajte u nju.

Temperirajte zapršku sa bujonom iz pihtija i sve vratite u čorbu, kad provri skinite sa vatre.

Servirajte toplu, pre toga pospite porciju prstohvatom ljute paprike

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: