Svinjska rebra sa vorčester sosom

13/01/2019
"Danas smo spremni da pravimo društvo svima koji odluče da pripreme svinjska rebra sa vorčester sosom, da znate "
Priprema30 min.
Kuvanje75 min.
Ukupno105 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano187
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1.3 kg
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • majčina dušica - 1 kašičica, suva
  • biber - 1 kašičica
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • so - 1 kašičica
  • za glazuru
  • sos vorčester - 100 ml
  • senf - 4 supene kašike, dižonski
  • jabukovo sirće - 50 ml
  • šećer - 3 supene kašike, braon
  • kečap - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite papir za pečenje ili foliju u pleh. Poređajte rebra u jedan red i namažite ih uljem.

Pomešajte so, biber, alevu papriku, majčinu dušicu i beli luk. Lepo natrljajte rebra začinima.

Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 170 stepeni i pecite rebra oko 1 sat, okrenite ih jednom.

U međuvremenu pomešajte sastojke za glazuru u vatrostalnoj činiji i ugrejte smesu na vatri. Ostavite da se krčka dok se ne zgusne.

Probajte i dodatno začinite, ako treba da se doda šećer.

Kad rebra budu gotova namažite ih sosom sa obe strane i pecite još oko 15 minuta.

Servirajte sa preostalim sosom, kao prilog uz prženi krompir i rebra.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar