Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra sa vorčester sosom

Svinjska rebra sa vorčester sosom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Svinjska rebra sa vorčester sosom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
5 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Danas smo spremni da pravimo društvo svima koji odluče da pripreme svinjska rebra sa vorčester sosom, da znate"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1.3 kg
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • majčina dušica - 1 kašičica, suva
  • biber - 1 kašičica
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • so - 1 kašičica
  • za glazuru
  • sos vorčester - 100 ml
  • senf - 4 supene kašike, dižonski
  • jabukovo sirće - 50 ml
  • šećer - 3 supene kašike, braon
  • kečap - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite papir za pečenje ili foliju u pleh. Poređajte rebra u jedan red i namažite ih uljem.

Pomešajte so, biber, alevu papriku, majčinu dušicu i beli luk. Lepo natrljajte rebra začinima.

Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 170 stepeni i pecite rebra oko 1 sat, okrenite ih jednom.

U međuvremenu pomešajte sastojke za glazuru u vatrostalnoj činiji i ugrejte smesu na vatri. Ostavite da se krčka dok se ne zgusne.

Probajte i dodatno začinite, ako treba da se doda šećer.

Kad rebra budu gotova namažite ih sosom sa obe strane i pecite još oko 15 minuta.

Servirajte sa preostalim sosom, kao prilog uz prženi krompir i rebra.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: