Čamci od batata

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
139372k33
Čamci od batata
Fotografije: Monika Ivanova
2 / 5
13/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
16 min.
Ukupno
21 min.
Porcije
2
"Ovi ukusni čamci od batata će otploviti direktno u naša usta, a odatle i ka našem stomaku"

Potrebni sastojci

  • batat - 1 komad
  • jaja - 2 komada
  • so
  • mladi luk
  • čubar
  • maslinovo ulje - 20 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Batat se stavlja u šerpu sa vodom, dovloljno da ga prekrije i kuva se oko 10-12 minuta.

Cilj je nakon što se ohladi da ga isečete na pola (po dužini) i kašikom da ga izdubite iznutra, a da se ne raspadne.

Nakon što izdubite polovine (treba da bude dovoljno velika rupa da stane jaje), posolite ih i prelijte maslinovim uljem i stavljate još 5-7 minuta, ovaj put u rernu, da omekšaju.

Razbijte odozgo po jedno jaje, stavljate začine i ostavljate dok se jaja ne ispeku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: