Obredni Uskršnji hleb

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
15/01/2019
"Tradicija nalaže da na prazničnu trpezu stavite i tradicionalan Uskršnji hleb."
Priprema60 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno180 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano55
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se promeša sa blago zagrejanim mlekom i šećerom i nakon što naraste stavlja se u udubljenje od prosejanog brašna. Dodaje se so, soda, ugašena sirćetom, ulje i tri jaja.

Sve se promeša i dodaje se po malo hladnog svežeg mleka, dok testo ne bude srednje meko i glatko. Ako je neophodno dodaje se još mleka. Ostavlja se da naraste na toplom.

Zamesi se ponovo i ostavlja se opet da naraste. Odvaja se testo veličine dva paradajza, od njega se pravi ukras. Preostalo testo se stavlja u posudu za pečenje namazanu uljem pri čemu se blago spljeska.

Od preostalog testa se prave pilići i stavljaju se kljunovi, okrenuti jedan ka drugom na pogači. Možete da napravite ukras prema vašem ukusu i mogućnostima. Hleb se maže umućenim jajetom i peče se na 180 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar