Paprike punjene prosom i pirinčem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70363
20/01/2019
"Punjene paprike po drugačijem, ali veoma ukusnom receptu! Probajte "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano292
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Paprike očistite od semenki, sačuvajte im poklopce za kasnije.

Oljuštite i isecite čenove belog luka na sitno, šargarepe - na male kocke i izdinstajte ih u maslacu sa malo ulja u dubokom tiganju.

Dodajte dobro opran oljušteni proso, pirinač i postepeno jednu po jednu šolju bujona od povrća. Začinite čubrom, solju, iseckanim svežim peršunom, biberom i na kraju - oljuštenim i na rende narendanim svežim paradajzom i sušenim paradajzom, isečenim na sitno.

Smanjite ringlu i mešajte povremeno da ne zagori nadev. Nakon 10 minuta sklonite sa ringle i nakon što se ohladi, napunite paprike i poklopite ih poklopcima. Poređajte ih u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje i pospite mlazom ulja.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se paprike ne zapeku.

Servirajte sa ružicama od ljuski paradajza i listićima zelenog začina (ja sam u mom slučaju koristila listiće žalfije).

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar