Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Paprike punjene prosom i pirinčem

Paprike punjene prosom i pirinčem

ZoriZori
Guru
7272345k206
Paprike punjene prosom i pirinčem
Fotografije: Zori
2 / 4
20/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Punjene paprike po drugačijem, ali veoma ukusnom receptu! Probajte"

Potrebni sastojci

  • paprike - 12 komada, sitnije
  • proso - 1 šolja, ljušteni
  • pirinač - 1 šolja
  • maslac - 3 kašike
  • belu luk - 3 čena
  • šargarepa - 2 komada
  • sušeni paradajz - 10 komada
  • čubar - 1 kašika
  • paradajz - 1 komad
  • bujon od povrća - 4 šolje
  • peršun - 1/4 vezice
  • biber
  • so
  • ulje - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike očistite od semenki, sačuvajte im poklopce za kasnije.

Oljuštite i isecite čenove belog luka na sitno, šargarepe - na male kocke i izdinstajte ih u maslacu sa malo ulja u dubokom tiganju.

Dodajte dobro opran oljušteni proso, pirinač i postepeno jednu po jednu šolju bujona od povrća. Začinite čubrom, solju, iseckanim svežim peršunom, biberom i na kraju - oljuštenim i na rende narendanim svežim paradajzom i sušenim paradajzom, isečenim na sitno.

Smanjite ringlu i mešajte povremeno da ne zagori nadev. Nakon 10 minuta sklonite sa ringle i nakon što se ohladi, napunite paprike i poklopite ih poklopcima. Poređajte ih u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje i pospite mlazom ulja.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se paprike ne zapeku.

Servirajte sa ružicama od ljuski paradajza i listićima zelenog začina (ja sam u mom slučaju koristila listiće žalfije).

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: