Pirinač sa maslinama i piletinom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70513
20/01/2019
"Toliko sočni i aromatični, a i sa nekoliko maslina za raskoš - jel da da nećete propustiti da probate našu piletinu?"
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano112
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 2 1/2 šolja
  • pileći bataci - 8 komada
  • masline - po želji
  • šaragrepa - 1 - 2 komada
  • praziluk - 2 - 3 komada
  • peršun
  • biber
  • začini - za ptičije meso
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • lovorov list - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo blago batake i procedimo pažljivo bujon. Možemo da stavimo lovorov list dok se kuvaju bataci i nakon toga ga izvadimo.

Zapržimo praziluk, šargarepe i pririnač sasvim kratko. Sipamo smesu u posudu za pečenje i dodajemo bujon od pileta. Proporcija je 1:5.

Dodajemo masline. nakon što je sve skoro gotovo na kraju dodajemo i biber i svež peršun.

Pirinač isključimo, kada je skoro gotov, ali ne sasvim skuvan i ima malo bujona, koji on posle postepeno upija i ne ostaje suv.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar