Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač u rerni»Pirinač sa maslinama i piletinom

Pirinač sa maslinama i piletinom

EliEli
Šegrt
11125
Pirinač sa maslinama i piletinom
Fotografije: Eli
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Toliko sočni i aromatični, a i sa nekoliko maslina za raskoš - jel da da nećete propustiti da probate našu piletinu?"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 2 1/2 šolja
  • pileći bataci - 8 komada
  • masline - po želji
  • šaragrepa - 1 - 2 komada
  • praziluk - 2 - 3 komada
  • peršun
  • biber
  • začini - za ptičije meso
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • lovorov list - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo blago batake i procedimo pažljivo bujon. Možemo da stavimo lovorov list dok se kuvaju bataci i nakon toga ga izvadimo.

Zapržimo praziluk, šargarepe i pririnač sasvim kratko. Sipamo smesu u posudu za pečenje i dodajemo bujon od pileta. Proporcija je 1:5.

Dodajemo masline. nakon što je sve skoro gotovo na kraju dodajemo i biber i svež peršun.

Pirinač isključimo, kada je skoro gotov, ali ne sasvim skuvan i ima malo bujona, koji on posle postepeno upija i ne ostaje suv.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: