bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Pastrmka u crepu

Pastrmka u crepu

Anelia TsonevaAnelia Tsoneva
Kuvar
4121498
Pastrmka u crepu
Fotografije: Anelia Tsoneva
1 / 3
23/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Nije važno ko će uloviti pastrmku, već ko će je pripremiti"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 2 komada
  • crni luk - 1 komad
  • krompir - 1 komad
  • pečurke - 2 velike
  • šargarepa - 1 komad
  • maslac - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Pastrmke dobro očistite i ne zaboravite da odstranite škrge. Operite ribe i osušite ih ubrusom. Unutrašnjost riba posolite i pobiberite, a spolja ih premažite sveže isceđenim sokom od limuna.

Ako ste napolju i imate mogućnosti da založite vatru, stavite jedan stari crep (ćeramidu) dužine kao što je i riba na žar i u nju položite ribu, prethodno crep premažite maslacem.

U kućnim uslovima možete koristiti električni roštilj - ploču. Pecite ribu dok se sama ne odlepi od ploče (crepa) i okrenite je na drugu stranu.

U čaši promešajte istopljeni maslac sa suvim začinima i 1 kašiko sveže isceđenog soka od limuna. Dobro promešajte da se smesa ujednači.

Nasecite povrće na krupne komade i svaki komad premažite smesom začina sa obe strane. Stavite povrće na ploču (crep).

Pecite dok ne dobijete odgovarajuću boju. Poslužite u atraktivnim tanjirima i ukrasite kolutima limuna. Ako je riba pripremljena na ćeramidi, možete i nju da koristite kao tanjir. Ako vam je preostalo marinade, možete da njome prelijete gotovo jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: