Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Ukusna pržena pastrmka

Ukusna pržena pastrmka

Ukusna pržena pastrmka
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Da pržite pastrmku i da ne pozovete prijtelje da je probaju je neoprostiv greh, koji možete da iskupite samo pivom"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 2 komada
  • so
  • kukuruzno brašno
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite ribu od krljušti. Isecite je na šajbne.

Posolite i ostavite jedan sat, da upije so.

Stavite kukuruzno brašno u jednu posudu i uvaljajte dobro svako parče pastrmke sa obe strane.

Ispržite u tiganju sa uljem dok korica ne postane zlatasta. Servirajte prženu pastrmku sa kriškama limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti