Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Pržena cela pastrmka

Pržena cela pastrmka

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pržena cela pastrmka
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Jedna od najukusnijih riba - pržena pastrmka, dodajte čašu piva i sreća je potpuna"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 2 komada, 250 g, bilo koja (očišćena)
  • beli luk - 4 čena
  • limun - 1/2 komad
  • majčina dušica - 2 stručka
  • beli biber - 4 prstohvata, mleveni
  • so - po ukusu
  • brašno - kukuruzno ili obično za uvaljati
  • ulje - za prženje
  • za garnirung
  • rukola - 4 šake
  • maslinovo ulje - za prženje ili čips od rukole
  • čeri paradajz - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

1. Pastrmke očistite od unutrašnjosti, operite i dobro osušite. Koža takođe treba da bude dobro očišćena. S obzirom na to da ćemo ih cele pržiti, one treba da budu manje kako bi se brzo skuvale, i da svaka bude za individualnu porciju.

2. U stomačiće ribu uscedite i utrljajte limunov sok, nakon toga so i beli biber. Stavite po jedan zgnječen čen belog luka i stručak majčine dušice. So i biber utrljajte i spoljašnje strane ribe.

3. Za garnirung sam pripremila čips od rukole koji daje izgled morskih algi i pored toga što je ukusan, stvara zanimljiv efekat posluženom jelu.

Da biste ga pripremili, zagrejte maslinovo ulje na umerenoj vatri, ubacite druga dva čena belog, a zatim i rukolu. Ona će se za sekundu zapržiti i listići će postati hrskavi. Izvadite rupičastom kašikom i rasporedite u tanak sloj na ubrus koji treba da upije masnoću.

4. Možete da ispržite ribu na istoj masnoći koja je dobro aromatizovana, ili pak da posebno zagrejete ulje.

Uvaljajte cele pastrmke u brašno i stavite u masnoću zagrejanu na umerenoj vatri. Pržite dok se ne dobije zlatkasta korica sa obe strane.

5. Poslužite celu prženu pastrmku sa hrskavim čipsom od rukole i svežim čeri paradajzima.

Pijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti