Pastrmka u tiganju

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
15/07/2019
"Sa neodoljivom hrskavom koricom i mekim dahom limuna - tako zamišljamo savršenu pastrmku na tiganju "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano129
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • riba - 2 komada, pastrmka (dve porcije)
  • beli luk - 2 čena
  • maslac - 60 g
  • kukuruzno brašno - 200 g (može i pšenično)
  • bosiljak - 1 kašičica, suvi
  • limun - 1/2 komada
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ribe pažljivo očistite. Začinite ih smesom začina i presovanog belog luka, naprskajte sokom od limuna i pokrijte aluminijumskom folijom. Stavite u frižider na 30-40 minuta. Riba se očisti i opere.

Zagrejte maslac. Uvaljajte ribe u kukuruzno brašno i zapržite ih u jako zagrejanom maslacu po oko 5-6 minuta sa svake strane. Cilj je da dobijete hrskavu zlatasto-braon koricu.

Servirajte garniranu sa kriškama limuna i garnirungom po izboru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar