Marinirana pastrmka

09/10/2018
"Počnite sad sa ukusnim predjelima, jer im je potrebno vremena da odstoje "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano31
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 2 ribe /oko 1.5 kg/
  • morska so - 500 g
  • maslinovo ulje - 350 - 400 ml
  • lovorov list - 7 - 8 komada
  • biber - mleven i u zrnu
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • ruzmarin - 1 kašičixa
  • origano - 1 kašičica
  • luk - 3 glavice
  • za marinadu
  • voda - 100 ml
  • sirće - 200 ml
  • začini - isti
* merne jedinice

Način pripreme

Ribe operemo, očistimo od glave i korsiju i isečemo na filee. Osušimo i poređamo u pleh na morsku so, nakon toga pokrivamo i odogo sa morskom soli. Ribu tako ostavimo 24 sata da odstoji.

Sledećeg dana pripremamo marinadu. Sipamo u šerpu sa vodom i sirćetom i dodajemo po jedan prstohvat majčine dušice, ruzmatina, origana, 2 lovorova lista i 5-6 zrna bibera. Stavimo da vri 2-3 minuta i ostavljamo ispod poklopca.

Ribu očistimo od soli ali ne peremo tako da mogu da ostanu kristali po fileu. Poređamo ribu u pleh i prelivamo toplom marinadom. Tako odstoji još 12 sati.

Na kraju počinjemo da ređamo u tegle ili posudu u kojoj ćemo čuvati duže vreme. Ja koristim plastičnu kutiju. Ređamo red ribe, red luka na krugove, posipamo začinima. Tako dok ne poređamo sve sastojke.

Na kraju prelivamo maslinovim uljem. Treba da odstoji bar dve nedelje pre konzumiranja.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar