Način pripreme
Ribe operemo, očistimo od glave i korsiju i isečemo na filete. Osušimo i poređamo u pleh na morsku so, nakon toga pokrivamo i odozgo morskom solju. Ribu tako ostavimo 24 sata da odstoji.
Sledećeg dana prirpemamo marinadu. Sipamo u šerpu sa vodom i sirćetom i dodajemo po jedan prstohvat majčine dušice, ruzmatina, origana, 2 lovorova lista i 5-6 zrna bibera. Stavimo da vri 2-3 minuta i ostavljamo ispod poklopca.
Ribu očistimo od soli, ali ne peremo, tako da mogu da ostanu kristali po filetima. Poređamo ribu u pleh i prelivamo toplom marinadom. Tako odstoji još 12 sati.
Na kraju počinjemo da ređamo u tegle ili posudu u kojoj ćemo čuvati duže vreme. Ja koristim plastičnu kutiju. Ređamo red ribe, red luka na krugove, posipamo začinima. Tako dok ne poređamo sve sastojke.
Na kraju prelivamo maslinovim uljem. Treba da odstoji bar dve nedelje pre konzumiranja.