Način pripreme
Isecite meso na male tra;ice i stavite u ekspres lonac sa malo soli, kuvajte 20 minuta.
Očistite povrće i isecite luk i šargarepu sitno, celer isecite na polumesec, krompir na kockice, a papriku na krupnije komade.
Stavite maslinovo ulje u tiganj na vatru i ugrejte. Dodajte luk, šargarepu i krompir. Pržite 5-6 minuta, nakon toga dodajte celer i papriku. Promešajte i pržite još 3 minuta.
Ocedite meso od bujona i stavite u tiganj, začinite solju, biberom i majčinom dušicom.
Sipajte bujon u šerpu i ostavite da provri. Dodajte celu smesu iz tiganja u bujon i promešajte.
Ostavite čorbu da vri 20 minuta, stavite limunsku kiselinu, promešajte i skinite sa vatre.
Na kraju pospite svežim peršunom i servirajte.