Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Posna janija sa prazilukom i brokolijem

Posna janija sa prazilukom i brokolijem

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Posna janija sa prazilukom i brokolijem
Fotografije: Iliana Dimova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Nije teško da pripremiš ukusnu posnu janiju sa prazilukom i brokolijem, teško je odeš i da sipaš treći put, zato što ti se mnogo dopala"

Potrebni sastojci

  • brokoli - 300 - 400 g
  • praziluk - 1 struk
  • so
  • kari
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 2 kašičica
  • ulje - 3 supene kašike
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • peršun - svež
  • paradajz pire - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo praziluk, operemo i isečemo. Brokoli operemo i iskidamo na ružice.

U ulje stavljamo iseckani praziluk, sipamo so, kari i biber po ukusu. Sipamo dve šolje za kafu vode i dinstamo dok ne omekša.

Kad ostane na masti i počne da se prži sipamo alevu papriku i brašno. Sipamo tri šolje tople vode uz neprestano mešanje.

Ostavljamo janiju da se kuva nekoliko minuta (približno 10-15 minuta) i dodajemo ružice brokolija i isečen sveži peršun.

Nastavljamo da kuvamo i kad sastojci omekšaju sipamo i paradajz pire (2 šolje ili više, po ukusu).

Kuvamo janiju dok ne dobijemo gustinu po želji. Možemo dodati vodu za vreme kuvanja ili da zgusnemo sa još malo brašna, pomešanog sa malo vode.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: