Način pripreme
Zamesite meko testo koje se ne lepi od navedenih sastojaka, prethodno pomešajte sodu sa kiselim mlekom. Podelite testo na 3-4 loptice da bi vam bilo lakše da razvlačite.
Razvijte testo na koru debljine oko 0.5 cm. Isecite a trakice širine oko 2 cm.
Uvijte svaki kornet trakom od testa i stavite da se peku u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Ako nemate kornete možete napraviti od folije.
Pecite ih dok ne porumene, gledajte da ne prepečete mnogo, da bi ostali mekani. Kad se ispeku izvadite ih iz rerne i skinite kalupe sa njih dok su još topli.
Kad završite sa pečenjem, počnite sa pripremom krema. Odvojite jednu šolju od kuvanog mleka, a drugo stavite na vatru sa šećerom da provri.
Jaja, brašno i preostalo mleko dobro umutite i lagano dodajte u vrelo mleko. Mešajte neprestano dok se ne zgusne i skinite sa vatre.
Dodajte vanilu i maslac i mešajte dok se ne rastopi.
Napunite kornete kremom i po želji odozgo ukrasite mlevenim orasima. Ostavite gotove kornete da odstoje jednu noć, da omekšaju.
Kod mene u većini slučajeva ne uspevaju da odstoje, ne možemo da im odolimo :))