Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Malo zdravije punjene paprike

Malo zdravije punjene paprike

Dayana NikolovaDayana Nikolova
Pomoćnik kuvara
196110
Malo zdravije punjene paprike
Fotografije: Dayana Nikolova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Zdravije, ukusnije, bolje punjene paprike"

Potrebni sastojci

  • paprike - 2 velike, vrste Douma
  • teleće mleveno meso - 150 - 200 g, ili mešano
  • pirinač - 1/2 šolje
  • peršun - vezica, svež
  • mladi luk
  • kačkavalj - 100 g
  • so
  • biber
  • kurkuma
* merne jedinice

Način pripreme

Za nadev:

Operemo očistimo i isečemo na sitno svež peršun i luk. Dodajemo ih u mleveno meso koje smo začinili solju i biberom i ostavljamo ga da odstoji dok se ne pozabavimo pirinčem.

Pirinač se opere i stavlja se u malu šerpu sa vodom u odnosu 1 prema 3. Pirinač vri skoro dok ne bude gotov. Kada ostane malo vode treba da smanjimo ringlu i stavimo malo kurkume za boju i ukus.

Nakon što smo dobro promešali, dodajemo mleveno meso i mešamo.

Mešamo često, da ne zagori. Tako oko 10 minuta dok voda potpuno ne uvri, nakon toga skanjamo sa ringle i ostavljamo sa strane.

Paprike:

Paprike se operu dobro, osuše se, nakon toga se iseku na pola po dužini. Ideja je da se dobiju dva čamca za punjenje. Očistimo dobro od semenki i žila, nakon čega počinjemo da punimo smesom.

Pečemo paprike na 180 stepeni, treba da se stavi malo vode u posudu za pečenje.

Kada su gotove, vadimo ih i stvljamo kačkavalj, vraćamo nazad dok se ne zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: