Način pripreme
Za nadev:
Operemo očistimo i isečemo na sitno svež peršun i luk. Dodajemo ih u mleveno meso koje smo začinili solju i biberom i ostavljamo ga da odstoji dok se ne pozabavimo pirinčem.
Pirinač se opere i stavlja se u malu šerpu sa vodom u odnosu 1 prema 3. Pirinač vri skoro dok ne bude gotov. Kada ostane malo vode treba da smanjimo ringlu i stavimo malo kurkume za boju i ukus.
Nakon što smo dobro promešali, dodajemo mleveno meso i mešamo.
Mešamo često, da ne zagori. Tako oko 10 minuta dok voda potpuno ne uvri, nakon toga skanjamo sa ringle i ostavljamo sa strane.
Paprike:
Paprike se operu dobro, osuše se, nakon toga se iseku na pola po dužini. Ideja je da se dobiju dva čamca za punjenje. Očistimo dobro od semenki i žila, nakon čega počinjemo da punimo smesom.
Pečemo paprike na 180 stepeni, treba da se stavi malo vode u posudu za pečenje.
Kada su gotove, vadimo ih i stvljamo kačkavalj, vraćamo nazad dok se ne zapeče.