Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Španska tortilja»Tortilja sa prazilukom i pečurkama

Tortilja sa prazilukom i pečurkama

Natalia ChirilkovaNatalia Chirilkova
Početnik
113
Tortilja sa prazilukom i pečurkama
Fotografije: Natalia Chirilkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Tortilja na naš način, koju tradicionalno treba da serviramo sa domaćim crnim vinom"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 - 2 komada
  • praziluk - 2 struka
  • pečurke - 100 - 150 g
  • paprike - 1/2 komada
  • kačkavalj - 100 g
  • jaja - 4 komada
  • ulje - 4 supene kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštimo i sečemo na kockice. Ugrevamo ulje u dubokom tiganju, sipamo krompir i pržimo 5-8 minuta, mešamo periodično.

Praziluk sečemo na krugove, pečurke i papriku na trake i dodajemo u prženi krompir. Pržimo još 5-6 minuta.

Umutimo jaja sa 2-3 supene kašike vode i u njih dodajemo rendani kačkavalj.

Posolimo i promešamo dok se dobro ne pomešaju. Sipamo na povrće u tiganj i pržimo, ne mešamo 5-6 minuta na tihoj vatri.

Na kraju jelo pečemo u rerni. Gotovu tortilju okrećemo na tanjir, isečemo na trouglove i serviramo.

P.S: Na slici je tortilja bez pečuraka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: