Supa od kukuruza, graška, šargarepe i luka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
31/01/2019
"Prolećna supa koja je toliko ukusna i sasvim odgovarajuća za vegetarijance "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano160
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ljuštimo luk i sečemo na parčiće. U ulju i malo vode zapržimo isečen luk. Dodajemo grašak, oljuštene i narendane na sitno rende šargarepe.

Posipamo biber, kari i kašičicu brašna i sipamo litar i po tople vode. Ostavljamo supu da se kuva i nakon 10 minuta dodajemo kukuruz iz konzerve.

Kuvamo supu dok se povrće ne skuva. Dodajemo griz (2 kašike) ili više po ukusu i kuvamo dok ne bude gotovo.

Dodajemo peršun isečen na sitno i nakon minut sklanjamo sa ringle. Zapržimo supu sa toplim svežim mlekom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar