Zec sa slaninom i spanaćem iz rerne

01/02/2019
"Najbolji začin za zečetinu ostaje ... slanina. Probajte i uverite se sami "
Priprema20 min.
Kuvanje130 min.
Ukupno150 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano77
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad, ceo (hladan)
  • maslac - 60 g
  • spanać - 300 g, zamrznut
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • belo vino - 100 ml
  • nana - 1 šaka, listovi
  • lovorov list
  • univerzalni začin - vegeta
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • slanina - sirova, za pokrivanje zeca
* merne jedinice

Način pripreme

Zeca očistimo i operemo. Začinimo solju, bibrom i alevom paprikom spolja i iznutra i namažemo maslacem.

Stavljamo u pleh. Okolo poređamo zamrznut spanać, posipamo vegetom i drugim sastojcima. Sipamo belo vino.

Slaninu isečemo na tanke komade i pokrivamo gornju stranu zeca. Stavljamo listove nane, čenove belog luka i lovorov list.

Pečemo u vatrostaloj činiji poklopljeno oko sat vremena - sat i 20 minuta na 180 stepeni. Nakon toga skidamo poklopac i pečemo dok ne dobije lepu koricu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar