Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Đuveč»Pile na trakijski način

Pile na trakijski način

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Pile na trakijski način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
5
"Očaravajuće ukusno jelo sa piletinom, recept koji sa zadovoljstvom delimo sa vama"

Potrebni sastojci

  • pile - 1, 5 očišćeno (3210 g pre čišćenja)
  • ulje - 200 ml
  • maslac - 50 g
  • paradajz pire - 50 g
  • vino - 100 ml
  • biber - 3 g
  • so - 25 g
* merne jedinice

Način pripreme

Piletinu skuvajte da bude gotova i odvojte od kostiju - treba da ostane oko 1, 5 kg mesa. Isecite ga na male parčiće (oko 3-4 mm).

Izdinstajte piletinu u zagrejanoj masnoći i prebacite u đuvečare.

Začinite vinom, solju, biberom, paradajz pireom i stavite da se peče u umerenoj rerni.

Servirajte topli đuveč.

Recept je iz okoline Burgasa u Bugarskoj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: