Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Mini pice»Mini parti pice ružice

Mini parti pice ružice

ZoriZori
Guru
8932865k
Mini parti pice ružice
Fotografije: Zori
6 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
7 min.
Ukupno
67 min.
Porcije
8
"Ne samo deca, i odrasli će se zaljubiti u ove mini pice"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 1 kg
  • kvasac - 40 g, kockica
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 25 g
  • voda - 500 ml (mlaka)
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • brašno - za posipanje radne površine
  • za nadev
  • paradajz pire - 200 g (za picu)
  • slanina - 200 g (dimljena)
  • masline - 20 komada, crne
  • kačkavalj - 150 g
  • čubar - 1 kašičica (suv)
  • bosiljak - 1/2 kašičice (suv)
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike, za posipanje
  • žumanca - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo domaće testo za picu ili koristimo gotovo iz prodavnice (domaće pripremljeno je uvek ukusnije).

Pospemo brašnom radnu površinu i razvučemo testo u oblik pravougaonika. Prebacujemo na foliju. Namažemo odozgo obilno smesom od paradajz pirea, belog luka u prahu i 1 supenom kašikom maslinovog ulja, trudimo se da ostavimo po ok o1 cm nenamazano od ivica. Slaninu sečemo na tanke kriške i poređamo ravnomerno preko pirea

Preko njega poređamo masline (bez koštica i isečene na krugove) posipamo čubrom, bosiljkom i na kraju rendanim kačkavaljem. Uz pomoć folije uvijemo u čvrst rolat i ostavljamo u frižideru na 30-40 minuta.

Prethodno ugrejemo rernu na 180 stepeni. Izvadimo rolat, odvojimo foliju i širokim nožem, namazanim uljem ili maslinovim uljem, sečemo na jednake kriške.

Prebacujemo u pleh na papir za pečenje i malo ih zgužvamo da dobiju oblik ružica, namažemo ih smesom od umućenog žumanca i dve supene kašike maslinovog ulja i pečemo dok ne bude gotovo na srednjoj rešetki sa uključenim ventilatorom.

Po želji, sva minuta pre nego što budu gotove posipamo dodatno rendanim kačkavaljem i vraćamo u rernu dok ne dobiju zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: