Hrskave grisine bez kvasca

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
06/02/2019
"Umesto da kupujete štapiće ili nešto drugo, prirpemite hrskave grisine bez kvasca, odgovarajuće za jelo celog dana "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano602
  • Pregledi tokom meseca141
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 180 g
  • gauda - 50 g
  • skamorca - 50 g ili drugi dimljeni sir/kačkavalj
  • maslac - 100 g, hladan
  • kisela pavlaka - 50 g
  • pršuta - 60 g ili drugo dimljeno ili suvo meso
  • origano - 2 prstohvata (5 g)
* merne jedinice

Način pripreme

U blenderu sameljemo gaudu, skamorcu, kiselu pavlaku, pršutu i hladan maslac.

Smesu prebacujemo u posudu i u nju prosevamo brašno. Dodajemo origano i gnječimo prstima, prvo da se stvore mrvice i posle malo po malo dobijamo kompaktno testo.

Ne mesmo dugo da se ne rastopi/ugreje previše maslac od toplote dlanova i da testo ne bude mnogo mekano.

Ako ipak omekša stavimo ga u frižider ili zamrzivač da se stvrdne.

Kidamo loptice i razvlačimo na tanak fitilj ili u oblik grisina.

Poređamo na papir za pečenje na mali razmak jedna od druge i pečemo u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar