Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Grisine»Hrskave kukuruzne grisine

Hrskave kukuruzne grisine

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Hrskave kukuruzne grisine
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
10
"Hrskave grisine za žurke ili za saki dan, kada vam se jede slano i domaće"

Potrebni sastojci

  • belo brašno - 5 kašika
  • kukuruzno brašno - 200 g, tip 800
  • šećer - prstohvat
  • so - 2 prstohvata
  • voda - 160 ml
  • parmezan - oko 50 g, narendan
  • origano - 1 kašika, suv
  • kvasac - 10 g svež
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte dve vrste brašna. Sipajte vodu u sredinu. Rastvorite kvasac i šećer, sačekajte da se aktivira.

Umesite testo, dodajte origano, parmezan, so i maslinovo ulje. Možete dodati još brašna ako je testo retko. Umesite loptu i ostavite je da se diže 90 minuta.

Zatim kidajte loptice od testa i dlanovima oblikujte grisine, nežno trljajući testo između njih. Podmažite ruke da bi vam bilo lakše.

Debljina grisina od kukuruznog brašna trebala bi biti kao prst, ali mogu biti i tanje. Ostavite ih još 40 minuta.

Hrskave grisine od kukuruznog brašna pecite 20 minuta na 180 stepeni ili do zlatne boje. Poslužite uz domaći namaz.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: