Pečurke sa krompirom u paradajz sosu

Pečurke sa krompirom u paradajz sosu

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
785
904
07/02/2019
"Raskošna đakonija bez mesa koja je pogodna ne samo za vegetarijance, već i za one koji drže strogi post"
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano4 834
  • Pregledi tokom meseca66
  • Pregledi tokom sedmice20
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • pečurke - 500 g, sveže
  • krompir - 500 g
  • luk - 2 komada
  • beli luk - 1 čen
  • sok od paradajza - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • peršun - svež
  • biber
  • so
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 1 kašičica
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke očistimo, operemo, oljuštimo i isečemo ih na kriške.

U ulju (1/2 šolje) zapržimo pečurke. Kada su gotove, dodajemo očišćen i isečen luk, pasiran čen belog luka i krompir, oljušten i isečen na kriške.

Začinjavamo biberom i solju po ukusu. Promešamo nekoliko puta. Posipamo dimljeni alevu papriku (1 kašičica) i brašno (1 kašičica). Sipamo vodu (2 šolje) i ostavljamo jelo da se kuvca dok sastojci ne omekšaju.

Tad sipamo sok od paradajza (1 šolja), dodajemo čubar i kuvamo još nekoliko minuta - dok se sos ne zgusne.

Serviramo jelo toplo, posuto sitno isečenim svežim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar