Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Veganska lazanja - varijanta II

Veganska lazanja - varijanta II

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4411451k191
Veganska lazanja - varijanta II
Fotografije: Raya Andonova
2 / 3
11/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Očaraćemo vas ovom lazanjom, pa ćemo vam tek onda reći da je vegetarijanska"

Potrebni sastojci

  • nadev
  • kore za lazanju - 1/2 pakovanja
  • pečurke - 500 g
  • paradajz - 400 g, iz konzerve
  • crveni pasulj - 400 g
  • paprike - 3 komada, crvene
  • patlidžan - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • origano
  • čubar
  • bosiljak
  • aleva paprika
  • so
  • biber
  • bešamel sos
  • brašno - 1 šolja
  • ulje
  • pirinčano mleko - 600 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike isecite na trake. Patlidžan isecite na kockice. Pečurke operite i isecite na komadiće.

Crni i beli luk, sitno iseckane, prodinstajte u ulju, pa dodajte pečurke, patlidžan i začine, bez soli i aleve paprike. Nakon minuta dodajte paradajz, pasulj, so i alevu papriku Kuvajte oko 15 minuta bez poklopca.

Za to vreme napravite bešamel sos. Brašno propržite u zagrejanom ulju dok mešate brzo. Po malo dodajte mleko, dok neprestano mešate i dok ne dobijete kašu. Na kraju dodajte so po želji.

U vruću vodu umočite kore za lazanju. Poređajte red kora, zatim nadev, pa bešamel sos i sve tako ređajte dok ne potrošite sastojke. Na kraju završite sa korama i preko posipajte bešamel.

Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: