Sočni teleći ražnjići

11/02/2019
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj215524
"Najsočniji i najukusniji ražnjići - obavezno ih morate probati "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano27
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teletina - 500 g
  • mleko - 1 l
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • zeleni biber
  • beli biber
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite teletinu u kesu i blago izlupajte, a zatim izvadite i iseckajte na komadiće. Zatim ih stavite u duboku činiju i prelijte mlekom.

Posudu pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider da odstoji makar 12 sati.

Smesa mora biti u frižideru, kako se ne bi mleko i meso pokvarili.

Kad izvadite meso, ocedite mleko i zatim nabodite komade na ražnjiće. Onda ih poređajte u tepsiju i posipajte solju, alevom paprikom, pa crnim, zelenim i belim biberom po ukusu.

Nakon toga rasporedite ražnjiće na hladnom roštilju. Na taj način će se ražnjići ispeći ravnomerno unutra i spolja. Kad se ispeku, iscedite pola limuna preko, kako bi bili još sočniji. slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar