Bundeva sa nadevom od piletine i povrća

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
105
727
14/02/2019
"Sezonski recept sa bundevom, odabran specijalno za vas!"
Priprema60 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno95 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano229
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice
Punjena Bundeva

Način pripreme

Bundeva se iseče na dve polovine i očisti od semenki tako što se izdubi kašičicom. Iseče se izdubljeni deo na male kocke i ostavlja se sa strane. Polovine se poprskaju maslinovim uljem, solju i biberom.

Stavljaju se u posudu za pečenje podmazanu masnoćom i peku se u zargejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Praziluk se očisti i iseče na sitno, đumbir takođe, kao i crvena paprika.

Pileći file se iseče na kocke. Zagreva se maslinovo ulje u tiganju, zaprži se isečeno povrće, dodaje se pileći file i prži se dok ne pobeli. Dodaje se heljda i začinjava se začinima po ukusu.

Sipa se jedna šolja vode i ostavlja se na tihoj vatri da uvri tečnost, a bundeva i heljda se skuvaju. Ako je potrebno doliva se još malo vode. Sklanja se sa ringle i dodaje se oceđen kukuruz i promeša se. Ovom smesom se pune polovine bundeve.

Kačkavalj se narenda na krupno rende i odozgo se rasporedi. Peče se još 10 minuta dok se ne zarumeni i servira se.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar