Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečena bundeva»Bundeva sa nadevom od piletine i povrća

Bundeva sa nadevom od piletine i povrća

Bundeva sa nadevom od piletine i povrća
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
2
"Sezonski recept sa bundevom, odabran specijalno za vas!"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 komad, mala violina
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • so - po ukusu
  • biber
  • praziluk - 1 struk
  • đumbir - 2 cm, parče
  • pileći file - 300 g
  • paprika - 1 komad, crvena
  • kukuruz - 4 kašike
  • kačkavalj - 60 g
  • majčina dušica - listovi
  • heljda - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva se iseče na dve polovine i očisti od semenki tako što se izdubi kašičicom. Iseče se izdubljeni deo na male kocke i ostavlja se sa strane. Polovine se poprskaju maslinovim uljem, solju i biberom.

Stavljaju se u posudu za pečenje podmazanu masnoćom i peku se u zargejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Praziluk se očisti i iseče na sitno, đumbir takođe, kao i crvena paprika.

Pileći file se iseče na kocke. Zagreva se maslinovo ulje u tiganju, zaprži se isečeno povrće, dodaje se pileći file i prži se dok ne pobeli. Dodaje se heljda i začinjava se začinima po ukusu.

Sipa se jedna šolja vode i ostavlja se na tihoj vatri da uvri tečnost, a bundeva i heljda se skuvaju. Ako je potrebno doliva se još malo vode. Sklanja se sa ringle i dodaje se oceđen kukuruz i promeša se. Ovom smesom se pune polovine bundeve.

Kačkavalj se narenda na krupno rende i odozgo se rasporedi. Peče se još 10 minuta dok se ne zarumeni i servira se.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: