Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Petao sa krompirom i pivom

Petao sa krompirom i pivom

VeselinaVeselina
Inovator
139471k
Petao sa krompirom i pivom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Ima nečeg magičnog u ovoj kombinaciji i koliko god puta da je jedemo opet nam se sviđa"

Potrebni sastojci

  • petao - 1/2 komada
  • krompir - 500 g
  • ruzmarin - 6 - 7 iglica
  • pivo - 200 ml
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Neophodno nam je pola petla. Operemo ga i isečemo na porcije. Oljuštimo krompir i operemo ga. Sečemo ga po dužini na debele polumesece. Stavljamo ih u posudu. Začinjavamo krompir solju i biberom.

Prelivamo maslinovim uljem i mešamo. Stavljamo na dno male posude za pečenje. Između krompira stavljamo porcije isečenog pileta. Pile pre toga začinjavamo takođe biberom i solju po ukusu. Može i sa malo aleve paprike.

Posipamo iglicama svežeg ruzmarina. Prelivamo još jednom kašikom maslinovog ulja. Sipamo pivo odozgo, tako da ga bude i preko krompira i petla. Koristimo svetlo pivo.

Pečemo na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo.

Pečemo dok krompir i petao ne dobiju prijatnu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: