Petao sa krompirom i pivom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
15/02/2019
"Ima nečeg magičnog u ovoj kombinaciji i koliko god puta da je jedemo opet nam se sviđa "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano72
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Neophodno nam je pola petla. Operemo ga i isečemo na porcije. Oljuštimo krompir i operemo ga. Sečemo ga po dužini na debele polumesece. Stavljamo ih u posudu. Začinjavamo krompir solju i biberom.

Prelivamo maslinovim uljem i mešamo. Stavljamo na dno male posude za pečenje. Između krompira stavljamo porcije isečenog pileta. Pile pre toga začinjavamo takođe biberom i solju po ukusu. Može i sa malo aleve paprike.

Posipamo iglicama svežeg ruzmarina. Prelivamo još jednom kašikom maslinovog ulja. Sipamo pivo odozgo, tako da ga bude i preko krompira i petla. Koristimo svetlo pivo.

Pečemo na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo.

Pečemo dok krompir i petao ne dobiju prijatnu koricu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar