Sakrivena pica

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k126
Sakrivena pica
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 3
19/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Izdajnički ukus ove pice će učiniti da njeno sakrivanje bude nemoguće"

Potrebni sastojci

  • brašno - 4 i 1/4 šolje, fino
  • suvi kvasac - 1 komad, dr Oetker
  • so - 2 kašičice, ravne
  • šećer - 1 kašičica
  • griz - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 5 supenih kašika, sa mirisom origana
  • voda - 280 ml, mlaka
  • za nadev
  • bejbi mocarela - 15 komada
  • šunka - 100 g
  • masline - 10 komada, kalamata
  • masline - 5 komada, zelene, bez koštica
  • sušeni paradajz - 10 komada
  • kukuruz - 100 g, iz konzerve
  • domaći kečap - 300 ml
  • origano - 1 supena kašika, suv
* merne jedinice

Način pripreme

Prosevamo brašno u odgovarajuću posudu za mešenje testa. U njega dodajemo griz i so. Pomešamo sa šećerom i prelivamo mlakom vodom.

Kad se aktiriva sipamo u udubljenje od brašna. Dodajemo maslinovo ulje i mešamo rukama dok ne dobijemo lepljivo testo.

Onda sipamo brašno na radnu površinu, mesimo spolja ka unutra. Ako je potrebno dodajemo još malo brašna.

Testo treba da bude elastično. Vraćamo ga u posudu, namažemo maslinovim uljem i uvijamo u providnu foliju.

Ostavljamo da odstoji 50 minuta na sobnoj temepraturi. Od toplote zavisi koliko će vremena biti potrebno za nadolaženje.

Sadtojke za nadev pomešamo u posudi - iseckanu šunku, masline i sušeni paradajz.

Od testa napravimo 14-15 loptica. U svaku stavljamo po kašiku dve od nadeva i kuglu mocarele.

Svaku loptu potapamo u kečap (čiji je sadržaj kuvani paradajz sa origanom i začinom za picu) i poređamo u namazan pleh za pečenje.

Ostavljamo testo da nadođe još jednom.

Na svaku loptu poređamo isečene zelene masline i posipamo origanom i malo maslinovog ulja.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta.

Serviramo sa mlečnim sosom sa belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: